Menu weselne 

  • pełna obsługa kelnerska
  • wystrój sali (dekoracja, serwetki, świeże kwiaty)
  • chleb weselny na przywitanie
  • lampka szampana – do toastu
  • pierwsze danie – zupy, kremy
  • drugie danie – mięso 150g + ziemniaki + zestaw surówek   (podane wieloporcjowo lub dla każdego gościa na talerzu)
  • deser
  • kawa, herbata – bez ograniczeń
  • sałatki – 200 g/osobę
  • wędliny – 150 g/osobę
  • zakąski – 1 szt/os. (np. śledzie, galaretki, jajka faszerowane…)
  • cztery dania gorące
  • tort weselny* – dekoracyjny – wjeżdża z petardami
  • ciasto* – 250 g/osobę
  • ciasta dla Gości* - 1 paczka ok. 500 g na parę
  • owoce – 200 g/osobę
  • napoje bez ograniczeń
   * zawarte w cenie wybranych ofert  
Pokój dla PAŃSTWA MŁODYCH gratis!
Możliwość wynajęcia pokoi dla Gości w atrakcyjnej cenie.


ZUPY

  • rosół z makaronem
  • zupa królewska
  • zupa królewska z jarzynami
  • zupa królewska z papryką i pieczarkami
  • krem z kurczaka
  • neapolitańska
  • krem grzybowy
  • krem z borowika
  • krem z pomidora
  • krem paprykowy
  • krem brokułowy
  • krem z kopru włoskiego
  • krem z cukinii
  • bulion grzybowy z kołdunami
  • barszcz czerwony z uszkami
  • żurek staropolski
  • zupa gulaszowa
  • zupa węgierska
  • bouef strogonow
  • bogracz
  • flaczki
  

MIĘSA (wieprzowina)

  • schab nadziewany pieczarką
  • schab nadziewany morelą
  • schab nadziewany śliwką
  • pieczeń ze schabu
  • rolada schabowa z szynką szwarcwaldzką
  • rolada schabowa z mięsem drobiowym
  • rolada wieprzowa z serem i szynką
  • zrazy wieprzowe z boczkiem i ogórkiem
  • pieczeń z karkówki
  • rolada z karkówki z drobiem
  • polędwiczki wieprzowe nadziewane grzybami
  • polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi pomidorami
    i mozzarellą
 

MIĘSA (drób)

  • pieczeń z indyka
  • indyk szpikowany papryką
  • rolada z indyka ze szpinakiem
  • rolada z indyka z warzywami
  • rolada drobiowa z brzoskwiniami
  • rolada drobiowa z włoszczyzną
  • rolada drobiowa ze szpinakiem w sosie jarzynowym
  • rolada drobiowa ze szpinakiem i serem feta
  • rolada drobiowa nadziewana wiśnią
  • kotlet w płatkach kukurydzianych z sosem meksykańskim lub sosem słodko-kwaśnym
  • filet z kurczaka nadziewany serem feta w sosie winogronowym na winie
  • szwajcar drobiwoy (pieczarki, ser, ananas) zapiekany
  • kotlet de volaille
  • szaszłyk drobiowy
 

MIĘSA (cielęcina)

  • pieczeń cielęca
  • kotlet twist
  • medalion cielęcy
  • eskalopki cielęce
 

DODATKI DO ZUP

  • makaron
  • grzanki
  • groszek ptysiowy
  • ciasto francuskie
  • migdały
  • ser pleśniowy
  • kluseczki
  • pierożki
  • paluszki
  • babeczki
  • pasztety
  • krokiet
  • kołduny
  • kuleczki mięsne
 

SAŁATKI

  • jarzynowa
  • grecka
  • mozzarella z pomidorami
  • pieczarkowa
  • z buraczków
  • kurczak/gyros
  • szynkowa
  • brokułowa z jajkiem
  • śledziowa
  • z tuńczykiem
  • z porów/ananasa
  • z selera/ananasa
  • prezydencka
 

ZAKĄSKI

  • galaretki wieprzowe
  • galaretki drobiowe
  • jajka dekorowane
  • śledzie (po japońsku, węgiersku, w śmietanie)
  • mozzarella z pomidorami
  • rolada szpinakowa
  • rolada z szynką
  • stożki z szynki szwarcwaldzkiej
  • róża z łososia
  • pstrąg w galarecie
  • ryby w całości faszerowane
  • pierożki faszerowane z ciasta francuskiego
 

MIĘSA (wołowina)

  • zraz wołowy z boczkiem i ogórkiem
  • polędwica wołowa w sosie borowikowo-śmietanowym
  • pieczeń wołowa
  

PROPOZYCJA I

TRADYCYJNE POWITANIE:
  • chlebem i solą oraz kieliszkiem wódki/wody
  • toast wznoszony szampanem
PRZYSTAWKA:
  • chrupiąca sałatka koktajlowa
OBIAD
  • I danie - zupa: aksamitny krem z kurczaka z groszkiem ptysiowym
  • II danie - mięsa pieczone (150g/os.): schab nadziewany śliwką, filet drobiowy z grilla, karkówka z drobiem
    * ziemniaki młode z masełkiem i koperkiem, młoda kapusta lub zestaw surówek
    * dla dzieci: nugetsy, frytki, surówka z marchwi
* obiad podajemy na półmiskach lub wieloporcjowoDESER
  • krem brulee
  • kawa, herbata
Tort weselny, dekoracyjny: krojony przez Państwa Młodych,podawany pomiędzy gorącymi posiłkami, wjeżdża na wózku z petardami lub świecami
 
ZIMNA PŁYTA
  • sałatki – 200g/os. (3 rodzaje): meksykańska, kurczak
    z winogronem, jarzynowa
  • wędliny różne, mieszane (150g/os.), mięsa pieczone
  • zestaw zakąsek do wyboru: galaretki drobiowe i wieprzowe, rolada szpinakowa, śledzie różne, jajka faszerowane, mozzarella z pomidorami
* serwujemy na półmiskach  GORĄCE DANIA
  • polędwiczka wieprzowa na borowiku, kluski śląskie, buraczki na ciepło
  • roladka drobiowa z włoszczyzną, kulki/frytki, surówka z selera
    i rzepy
  • barszcz z pasztetem i paluszkami
  • strogonow wołowy
 
  • Owoce 200 g/os.
  • Ciasta – 2 szt/os.
  • Paczki dla gości – 1 paczka (ok. 500g) na parę
  • Napoje bez ograniczeń- zestaw tradycyjny: soki, tymbark, woda
  * zaproponowane dania mają charakter przykładowy i mogą ulec zmianie


PROPOZYCJA II

TRADYCYJNE POWITANIE:
  • chlebem i solą oraz kieliszkiem wódki/wody
  • toast wznoszony szampanem
PRZYSTAWKA:
  • carpaccio z polędwicy wołowej na sosie czosnkowym pod wiórkami parmezanu
OBIAD
  • I danie - zupa: aksamitny krem z kopru włoskiego z serem gorgonzola
  • II danie - mięsa pieczone (150g/os.): polędwica wieprzowa marynowana w borowiku, ziemniaki, kalafior, brokuł, marchew

* obiad podajemy na półmiskach lub wieloporcjowoDESER
  • semifredo
  • kawa, herbata
Tort weselny, dekoracyjny: krojony przez Państwa Młodych,podawany pomiędzy gorącymi posiłkami, wjeżdża na wózku z petardami lub świecami
 
ZIMNA PŁYTA
  • sałatki – 200g/os. (3 rodzaje): meksykańska, prezydencka, kurczak-gyros
  • wędliny różne, mieszane, mięsa pieczone (150g/os.)
  • zestaw zakąsek do wyboru: galaretki drobiowe i wieprzowe, rolada szpinakowa, śledzie różne, jajka faszerowane, mozzarella z pomidorami
* serwujemy na półmiskach  GORĄCE DANIA
  • pstrąg smażony podany z surówką z selera z rodzynkami i pieczywem
  • krem z łososia lub krem z cukinii
  • delikatna cielęcina pieczona w sosie, kopytka, buraczki
  • barszczyk czerwony z paluszkami
 
  • Owoce 200 g/os.
  • Ciasta – 2 szt/os.
  • Paczki dla gości – 1 paczka (ok. 500g) na parę
  • Napoje bez ograniczeń- zestaw tradycyjny: soki, tymbark, woda
 * zaproponowane dania mają charakter przykładowy i mogą ulec zmianie 


PROPOZYCJA III  

TRADYCYJNE POWITANIE:
  • chlebem i solą oraz kieliszkiem wódki/wody
  • toast wznoszony szampanem
OBIAD
  • I danie - zupa: krem z cukinii z paluszkami
  • II danie - mięsa pieczone (150g/os.): rolada z indyka z warzywami, rolada z szynką szwarcwaldzką, ziemniaki, zestaw surówek
  • kompot do obiadu
* obiad podajemy na półmiskach lub wieloporcjowoDESER
  • jabłko z konfiturą wiśniową w sosie waniliowym
  • kawa, herbata
Tort weselny, dekoracyjny: krojony przez Państwa Młodych,podawany pomiędzy gorącymi posiłkami, wjeżdża na wózku z petardami lub świecami
 
ZIMNA PŁYTA
  • sałatki – 200g/os. (3 rodzaje): jarzynowa, selerowa, z truskawkami ( sezonowa)
  • wędliny różne, mieszane, mięsa pieczone (150g/os.)
  • zestaw zakąsek (do wyboru): galaretki drobiowe i wieprzowe, rolada szpinakowa, śledzie różne, jajka faszerowane, mozzarella z pomidorami
* serwujemy na półmiskach  GORĄCE DANIA
  • zraz wieprzowy, kluski śląskie, kapusta czerwona
  • roladka drobiowa ze szpinakiem i fetą, frytki/kulki, surówka
  • strogonow
  • barszcz czerwony z babeczkami nadziewanymi mięsem
 
  • Owoce 200 g/os.
  • Ciasta – 2 szt/os.
  • Paczki dla gości – 1 paczka (ok. 500g) na parę
  • Napoje bez ograniczeń- zestaw tradycyjny: soki, tymbark, woda
* zaproponowane dania mają charakter przykładowy i mogą ulec zmianie 

 

PROPOZYCJA IV

TRADYCYJNE POWITANIE:
  • chlebem i solą oraz kieliszkiem wódki/wody
  • toast wznoszony szampanem
OBIAD
  • I danie - zupa: aromatyczny krem z borowika z grzankami
  • II danie - mięsa pieczone (150g/os.): rolada ze schabu z szynką szwarcwaldzką, polędwiczki wieprzowe nadziewane grzybami, ziemniaki, zestaw surówek
* obiad podajemy na półmiskach lub wieloporcjowoDESER
  • lodowy pucharek z owocami
  • kawa, herbata
Tort weselny, dekoracyjny: krojony przez Państwa Młodych,podawany pomiędzy gorącymi posiłkami, wjeżdża na wózku z petardami lub świecami
 
ZIMNA PŁYTA
  • sałatki – 200g/os. (3 rodzaje): kurczak-gryos, porowa
    z ananasem, jarzynowa
  • wędliny różne, mieszane, mięsa pieczone (150g/os.)
  • zestaw zakąsek (do wyboru): galaretki drobiowe i wieprzowe, rolada szpinakowa, śledzie różne, jajka faszerowane, mozzarella z pomidorami
    * serwujemy na półmiskach  GORĄCE DANIA
  • rolada wieprzowa z serem i szynką, kluski śląskie, surówka (buraczki)
  • szwajcar z pieczarkami, serem i ananasem, fytki, surówka z selera z rodzynkami
  • zupa neapolitańska z ciastem francuskim
  • barszcz czerwony z krokietem
 
  • Owoce 200 g/os.
  • Ciasta – 2 szt/os.
  • Paczki dla gości – 1 paczka (ok. 500g) na parę
  • Napoje bez ograniczeń- zestaw tradycyjny: soki, tymbark, woda
  * zaproponowane dania mają charakter przykładowy i mogą ulec zmianie 


PROPOZYCJA V

TRADYCYJNE POWITANIE:
  • chlebem i solą oraz kieliszkiem wódki/wody
  • toast wznoszony szampanem
PRZYSTAWKA:
  • chrupiąca sałatka koktajlowa
OBIAD
  • I danie - zupa: aromatyczny rosół z makaronem
  • II danie - mięsa pieczone (150g/os.): polędwiczki wieprzowe, rolada drobiowa ze szpinakiem, pieczeń z karkówki, ziemniaki, zestaw surówek
* obiad podajemy na półmiskach lub wieloporcjowoDESER
  • semifredo
  • kawa, herbata
Tort weselny, dekoracyjny: krojony przez Państwa Młodych,podawany pomiędzy gorącymi posiłkami, wjeżdża na wózku z petardami lub świecami
 
ZIMNA PŁYTA
  • sałatki – 200g/os. (3 rodzaje): jarzynowa, pieczarkowa, brokułowa
  • wędliny różne, mieszane, mięsa pieczone (150g/os.)
  • zestaw zakąsek do wyboru: galaretki drobiowe i wieprzowe, rolada szpinakowa, śledzie różne, jajka faszerowane, mozzarella z pomidorami
* serwujemy na półmiskach  GORĄCE DANIA
  • rolada schabowa z szynką szwarcwaldzką, kopytka, buraczki
  • de volaille, frytki/kulki, surówka wiosenna
  • strogonow
  • barszcz z pasztetem i paluszkami
 
  • Owoce 200 g/os.
  • Ciasta – 2 szt/os.
  • Paczki dla gości – 1 paczka (ok. 500g) na parę
  • Napoje bez ograniczeń- zestaw tradycyjny: soki, tymbark, woda
 * zaproponowane dania mają charakter przykładowy i mogą ulec zmianie 


PROPOZYCJA VI

TRADYCYJNE POWITANIE:
  • chlebem i solą oraz kieliszkiem wódki/wody
  • toast wznoszony szampanem
OBIAD
  • I danie - zupa: aromatyczny rosół z makaronem lub krem brokułowy
  • II danie - mięsa pieczone (150g/os.): pieczeń drobiowa, pieczeń z karkówki, ziemniaki, zestaw surówek
* obiad podajemy na półmiskach lub wieloporcjowo Tort weselny, dekoracyjny: krojony przez Państwa Młodych,podawany pomiędzy gorącymi posiłkami, wjeżdża na wózku z petardami lub świecami
 
ZIMNA PŁYTA
  • sałatki – 200g/os. (3 rodzaje): jarzynowa, kurczak-gryos, grecka
  • wędliny różne, mieszane, mięsa pieczone (150g/os.)
  • zestaw zakąsek do wyboru: galaretki drobiowe i wieprzowe, rolada szpinakowa, śledzie różne, jajka faszerowane, mozzarella z pomidorami
* serwujemy na półmiskach  GORĄCE DANIA
  • rolada z karkówki z drobiem, kulki/frytki, surówka
  • kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych, talarki ziemniaczane, surówka
  • żurek po staropolsku w chlebusiu
  • krem z kurczaka z kawałkami mięsa i migdałami
 
  • Owoce 200 g/os.
  • Ciasta – 2 szt/os.
  • Paczki dla gości – 1 paczka (ok. 500g) na parę
  • Napoje bez ograniczeń- zestaw tradycyjny: soki, tymbark, woda
* zaproponowane dania mają charakter przykładowy i mogą ulec zmianie    


PROPOZYCJA VII

TRADYCYJNE POWITANIE:
  • chlebem i solą oraz kieliszkiem wódki/wody
  • toast wznoszony szampanem
OBIAD
  • I danie - zupa: krem z kurczaka z groszkiem ptysiowym
  • II danie - mięsa pieczone (150g/os.): schab nadziewany morelą, rolada z karkówki z drobiem, ziemniaki, zestaw surówek
  • kawa, herbata
* obiad podajemy na półmiskach lub wieloporcjowoTort weselny, dekoracyjny: krojony przez Państwa Młodych,podawany pomiędzy gorącymi posiłkami, wjeżdża na wózku z petardami lub świecami
 
ZIMNA PŁYTA
  • sałatki – 200g/os. (3 rodzaje): jarzynowa, grecka, porowa z ananasem
  • wędliny różne, mieszane, mięsa pieczone (150g/os.)
  • zestaw zakąsek do wyboru: galaretki drobiowe i wieprzowe, rolada szpinakowa, śledzie różne, jajka faszerowane, mozzarella z pomidorami
* serwujemy na półmiskach GORĄCE DANIA
  • zraz wieprzowy, kluski śląskie, buraczki
  • filet drobiowy z grilla, surówka
  • strogonow
  • krem paprykowy
 
  • Owoce 200 g/os.
  • Ciasta – 2 szt/os.
  • Napoje bez ograniczeń- zestaw tradycyjny: soki, tymbark, woda

 

 * zaproponowane dania mają charakter przykładowy i mogą ulec zmianie

 

 

ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ:

  • stół wiejski 
  • stół z rybami
  • ptactwo domowe (np. indyk pieczony w całości)
  • świnka pieczona w całości
  • fontanna czekoladowa
  • fontanna z alkoholem
  • stół ze słodyczami
  • usługi barmańskie (serwowanie drinków)
  • grupa taneczna
  • wodzirej
  • limuzyna
 * ceny do uzgodnienia 

ALKOHOL

  • butelka 0,5l na parę - cena detaliczna
 

POPRAWINY:

  • obiad – I i II danie
  • kawa, herbata
  • napoje – butelka 0,33l/os.
  • zimna płyta z dnia poprzedniego – świeże talerze i półmiski, nowa dekoracja
  • do 22.00 obsługa kelnerska GRATIS!
MINIMALNA LICZBA TO 30 OSÓB!